tumblr hit tracking tool
Aktuella inlägg
17 August | Löpen Om oss Kontakt
Vikten av D-vitamin – även under sommaren
Hanna Myrling 24 Head of Marketing, Elexir Pharma
Holy Greens och bemt AB skriver klimatsmart kylserviceavtal
Simon Maach 21 Försäljningschef, Bemt
Nu byggs Norrbottens snabbaste publika laddstation
Roland Skoog 36 VD, Skoogs Handels

Ekonomi

Svenska Handelsfastigheter topprankas som hållbart bolag

Av Thomas Holm 2023-02-02
Företaget placerar sig i topp bland nordiska fastighetsbolag.
"Ligger i framkant". Svenska Handelsfastigheter får högst hållbarhetsbetyg 2023.

Svenska Handelsfastigheter får högst hållbarhetsbetyg 2023 av nordiska fastighetsbolag granskade av analysföretaget Sustainalytics och topprankas därmed även i Europa.

Vi är stolta över att vi ligger i framkant vilket Sustainalytics ranking är ett kvitto på. Vi har sedan flera år bedrivit ett målinriktat arbete för att bli ett än mer hållbart

Med ett betyg om låga 9,4 konstaterar Sustainalytics att de hållbarhetsrelaterade ESG-riskerna i Svenska Handelsfastigheter är försumbara och därmed placerar sig bolaget i topp bland nordiska fastighetsbolag undersökta av Sustainalytics. Svenska Handelsfastigheter lät Sustainalytics börja utvärdera bolagets hållbarhet utifrån en rad miljömässiga, sociala och företagsstyrningsaspekter under fjolåret.

Blir ett än mer hållbart företag

”Vi är stolta över att vi ligger i framkant vilket Sustainalytics ranking är ett kvitto på. Vi har sedan flera år bedrivit ett målinriktat arbete för att bli ett än mer hållbart företag. Det är viktigt att vi kan erbjuda våra kunder hållbarhetscertifierade lokaler, inklusive förnybar el via exempelvis solceller eller upphandlad grön el”, säger Thomas Holm, vvd Svenska Handelsfastigheter.

Formellt innebär beskedet att Sustainalytics, som ingår i Morningstarkoncernen och är ett ledande, oberoende företag inom ESG-analys, -rating och -data, bekräftar Svenska Handelsfastigheter som ett topprankat bolag avseende ESG risker.